aprill 13, 2006

Gagarini katkenud lend




















Gagarini kosmoselennu kohta on viimasel ajal tekkinud tõsiseid kahtlusi.
Kõigepealt polnud ta vist mitte esimene, enne teda lendasid, aga hukkusid kusagil 7-11 vene kosmonauti. Tegelik esimene ellujäänud kosmosekangelane olevat olnud keegi Iljushin, kes tegi oma lennu 7 aprillil, sai maandudes tõsiselt viga ja seetõttu ei kõlvanud maailmale näitamiseks. Olevat olnud suure lennukikonstruktori poeg.
Ta olevat saadetud Hiinasse ravile ja ühe versiooni järgi elavat rahulikult Moskvas /versus olevat lavastatud autoõnnetuses 1961 surma saanud. Link intervjuust Iljushiniga on kadunud, aga vene nimede trankriptsioonide tõttu on võimalik, et ei leidnud Ilyusini kohaldatud nimekuju üles. Venekeelsetes saitides ei viitsinud kaevata.
Üldiselt teades vene süsteemi, tuleb pidada neid kõlakaid päris võimalikeks.
Isegi ETV-s tollal diktorina töötanud on avaldanud (kommentaarisabast juhtusin lugema), et 8-ndal öeldi ette, et mingi väga väga tähtis sündmus on kohe kohe tulemas. Ei tulnud, tuli hoopis 12-ndal. Versioone on ka kaks: esimene, et käis Ilysin kah ja seejärel pandi teine rakett kohe järgi. Teine versioon, et teist raketti polnud tollal kusagilt võtta.
7 aprill oli tollal Suur Reede. Venemaal hoolimata võimu tagakiusamisest peeti neid pühi ikkagi olulisteks ja just selleks ajaks oli loogiline eeldada kosmoselendu.
Ka Gagarini surm ei ole vaba kahtlustest. On avalikustatud arhiive, kust kahtlustele võiks tõendeid otsida, kuid Läänemaailma uurijaid need eriti ei huvita, seetõttu ei ole ka erilisi pikki uurimusi ilmunud. Väidetavalt hukkumise aeg - 27 märts 1968, väidetakse ka koomaseisdis zombi olekut kuni viimase ajani välja.
Kust pärineb arvamus, et Gagarin 1968 tõesti kosmosesse tahtis, ei tea.
Veel on tuvastatud:
Gagarin väitis oma maandusmikostüümi oleva oranzhi, mõned ajalehed aga sinise.
Gagarin ei teinud ühtegi pilti oma lennust. Gagarin eksis Lõuna Ameerika kohal oleku aja suhtes ja tundus sogavat üldse selle kohta, kuna Lõuna Ameerika kohal pidi ta jõudma pisut hiljem, mitte 15 minutiga (olla olnud Lõuna Ameerika kohal 9:22), nii kiirelt see aparaat kah ei lennanud, selline tempo oleks viinud hoopis Kuule!
Aga mine sa võta kinni, see vene mätsimissüsteem on tõeline läbitungimatu padrik.
Ameerika süsteem ilmselt saab varsti samal tasemel töötama ja siis tuleb blogimise amet maha panna - niikuinii ei ole võimalik isegi mitte mingi tõenäosuslikkusega mingit jama välja selgitada.
Gagarini kodulinnas olen teinud lööktööd ja kaugelt kaugelt näinud Jura ema tema ausamba juures istumas (selline miiting oli). Ehitasime seal veehoidlat. Kõht oli hele, makaronide kõrvale midagi suurt muud süüa ei antud ja mulle saadeti nagu minu isalegi Vorkuta päevil kodunt pakikene pekiga kosumiseks. Vist (no ei mäleta täpselt) pidime isegi laupäeval tööd vihtuma, et asja veel põnevamaks ajada, olid pühapäevakud kah. Meie põhiline panus linna veevärgistamisse oli suure ja vägevatest paneelidest kokku aetavate aiale aukude tegemine.
Rühma komplekteerimisel olin vist mina üks väheseid selliseid, kes Venemaa avarusi tahtis tundma õppida puht uudishimust. Ülejäänud kogusid midagi, kes malevastaazhi, kes üritas algaja ajakirjanikuna alustada, kes komandeeriti havi käsul (et muidu ei saa seda ja teist kohta).
Sain oma staazhi küll sealt kätte, aga tolku sellest küll ei leidnud. See linnake hajutas kiiresti mu lihtsameelsed uskumused kommunismi ehitamise võimalikkusest, mida maalt ja hobusega päritolu tõttu tollal, esmakursuslasena, veidi veel põdesin.

Refereeritud saite:

http://www.biblebelievers.org.au/gagarin.htm

http://www.astronautix.com/astros/ilyushin.htm

Pravda. 12.04.2001 teatab kolmest kosmonaudist, kes hukkusid 1957,1958,1959.

(Mihhail Rudenko, Ledovkihh, Zaborin, Mitkov).
Asja kohta on olemas ka raamat, kes valdab Ungari keelt, tõlkigu ära:
Istvan Nemere "Gagarin: kozmikus hazugsag" ("Gagarin: Kosmiline vale")
Leidsin soomekeelse versiooni ka üles,
"Gagarin - kosminen valhe"
Pokkari Mendoservo OY AK
ISBN 9529602014